Laten we eerlijk zijn, Bitcoin is momenteel van de mainstream radar af. Vooral vergeleken met december 2017, toen de Bitcoin prijs behoorlijk omhoog ging in heel korte tijd. Mede door de massale media aandacht destijds hebben veel mensen, die nog geen ervaring met crypto hadden, ervoor gekozen om ook wat cryptocurrency te kopen. Die extra instroom leidde tot de prijspiek in januari 2018. Maar we hebben inmiddels allemaal al wel gezien wat er sindsdien is gebeurd. De prijzen van vrijwel alle cryptocurrencies zijn ook weer fors gedaald.

Dus, waarom zou ik nu nog Bitcoin kopen? Is Bitcoin dood? Is Bitcoin een bubbel? Ik denk van niet. Volgens mij zijn veel van de nieuwe mensen die eind vorig jaar/begin dit jaar zijn ingestroomd, teleurgesteld doordat ze niet de snelle winst behaalde, zoals hun vrienden dat voor hun wel deden. Ze zien hun verlies oplopen en verkopen de handel, om er volgens niet meer naar om te kijken. Deze mensen zullen we misschien wel weer terug zien, op de volgende piek. Wat zo werkt de psyche blijkbaar; Buy high, sell low. Maar de tegenhanger is ‘Buy when there is blood in the streets’; een veel gebruikt citaat in de beurswereld. Is dat bij crypto ook van toepassing? Ik heb de waarheid niet in pacht, maar ik ben bereid om met een klein beetje van mijn opgespaarde euro’s wat risico te nemen. Zodat ik bijvoorbeeld later wat eerder kan stoppen met werken. Lange termijn denken in plaats van korte termijn, zo denk ik ook over mijn investeringen in cryptovaluta.

En juist daarom koop ik nog regelmatig wat cryptocurrencies bij. Juist nu, nu de prijzen zo zijn gezakt vind ik het slim om beetje bij beetje te blijven ‘stacken’. Natuurlijk kan het allemaal verder naar beneden. Lig ik daar wakker van? Nee, omdat ik geloof dat blockchaintechnologie voorlopig nog niet weg gaat. Houd ik de markt goed in de gaten? Natuurlijk, omdat de cryptowereld snel veranderd en groeit. Hoe dan ook, ik geloof niet dat Bitcoin dood is, maar wel dat we juist aan het begin staan van een grote beweging naar decentralisatie en meer transparantie in onze samenleving.

Wil jij ook leren hoe je veilig Cryptocurrency koopt? En hoe je dit veilig opslaat? Of wil je leren wat Bitcoin is en hoe het is ontstaan? Schrijf je dan in voor een van onze cursussen.

Author: Nathan Hartman

Disclaimer: The content and information published in this article do not constitute a financial, investment, tax, legal or any other professional advice, nor shall they be deemed as a recommendation to buy or to trade with any or all of the aforementioned product units or other services. The information published in this update shall not be interpreted as an offer to issue or sell, or any invitation to an offer to buy or to trade with any financial instruments, but is intended solely to provide investors with information. Retail clients should seek assistance of an independent financial or tax advisor prior to making any investment decision.